– OG SÅ SIDDER DU I KANOEN
Hvad skal der egentlig til, før du sidder i en pakket kano, klar til at skubbe fra land og komme ud på din allerførste kanoferie?

1 Start evt. med en prøvetur. Find en sø eller en å, hvor du kan leje en kano et par timer. Prøv at sejle lidt rundt og se, om det er noget for dig, og bliv mere fortrolig med at sejle. Hvem skal med? Find en god kanoven eller måske en gruppe, du kan tage med.

2 Find et tidspunkt. Læs om årstider og vejr her i bogen.

3 Skaf grejet! Find først det, der er sværest at skaffe. Du får sikkert brug for et telt, liggeunderlag, soveposer eller drybags (til at pakke dyner og andet i), noget kogeudstyr med gryde og pande til gas eller sprit, en økse eller sav, en presenning,vanddunke, evt. en god kølekasse og regntøj. Læs flere detaljerer under pakkelister.

4 Tjek grejet! Prøv at slå teltet op, pust luft i underlagene og tænd for komfuret. Virker det?

5 Vælg et sted, du vil tage hen. Hav gerne et alternativ i baghovedet, et stykke derfra. Måske er vejret bedre der?

6 Planlæg transporten – bil, bus, færge, tog?

7 Find formålet med din tur. Hvad trænger du til?

 

8 Find på maden. Hvor primitivt skal det være? Hav ikke for meget eller for lidt mad med (og stol aldrig på en mand, der garanterer, at I kan leve af de fisk, han fanger … selvom det det lyder romantisk!).

9 Når i nærmer jer afgangstidspunktet, så tjek vejrudsigten og se, om det evt. kunne være en idé at skubbe jeres tur et par dage.

10 Book kanoen. En uge før plejer at være nok, i hvert fald uden for helligdage og sommerferien. Hvis alt er udsolgt, så kig efter en anden udlejer i området.

11 Kanoudlejeren har også redningsveste og ofte kort over ruterne.

12 Forbered maden. Lav menuplaner, spaghettisauce eller andet godt til fryseren og køb ind.

13 Pak det hele.

14 Kør afsted på kanoferie!