Endnu en gang sidder jeg med et glas rødvin på en svensk klippe og betragter solen glide ned bag horisonten og tænker, at det her, det slår samtlige af de fem-og seks-stjernede hoteller, jeg har boet på. Det her er luksus. 

Måske tænker du, at det da lyder dejligt, hvis det ikke lige var, fordi den primitive side af sagen afskrækker dig. Men det behøver ikke at være særlig primitivt. På kanoferier er der plads til masser af luksus, især hvis du vælger at tage den med ro og undgår ture, hvor der er mange kanoløft. 

Luksuskanoferier har et element af humor indbygget, fordi der er masser af muligheder for overraskelser. Det uventede, alt det, der ikke kan lade sig gøre på en vandretur. Som da vi engang delte lejr med en tysk familie, der sad og spiste instant nudelsuppe, mens jeg forberedte vores aftensmad.

Jeg gav dem nogle pil selv-rejer, vi havde til overs, og en lime til at presse over, og bød dem på et glas biodynamisk vin. Jo tak! Og så gik jeg videre med at forberede vores aftensmad. 

Vi skulle have burgere. Først bagte jeg rosmarinfocaccia, som duftede ud over stranden. Bagefter grillede jeg kronhjorte-burgerbøffer på bålet. Tomater og avocado blev skåret, en bøtte med syltede peberfrugter åbnet, rucola revet i stykker og glas med aioli og chiliketchup stillet frem. Og endelig blev tænderne sat i de saftige burgere, mens desserten (bananer på bål) begyndte at sende deres karamelliserede, lokkende dufte ud på stranden. Luksus, ja, men opnåelig, hvis det er det, du vil. 

Vil du også på en førsteklasses kanoferie, kan du lade dig mad-inspirere i afsnittet om gourmet tours. Ellers er der masser af ideer at hente, hvis du søger på glamping (en blanding af glamour og camping) på nettet. Tænk i hængekøjer, flagermuslamper til når mørket sænker sig og bløde lammeskind i teltet. Eller hvad med dundyner, vinglas på stilk, krebsegilde, Hand-presso (mini-espressomaskine) og et glas kold champagne? 

Gå efter det gode vejr i vejrudsigten, lad ikke turen vare mere end fire dage (så er al luksussen blevet lidt nusset, og festen er slut), og tag til Sverige, så I har masser af plads at være på.