Hvordan gør man det så helt praktisk?
Hiv kanoen helt op på land, så den ikke stikker til søs i løbet af natten. Tøm kanoen. Vend den evt. om, så det ikke regner ned i den. Find et godt sted til „køkkenet“, helst tæt på vandet, og stil maden i skyggen. Hav et køkken-bål-område og et tøj-telt-område, helst tæt på hinanden, så I ikke skal gå for langt for at hente ting. Men helst heller ikke så tæt, at teltet futter af på grund af gnister fra bålet.

Find det bedste sted
Led så efter det bedste sted at slå teltet op. Der skal være så fladt som muligt og en udsigt, du kan lide. Det kan føles trygt og rart at kunne se vandet. Så kan man også følge lidt med i, hvad der sker derude – sindet slapper instinktivt mere af, når man har en mulighed for at opdage, om man er ved at blive belejret af andre. Det er I sikkert ikke, men det kan føles rart alligevel.
Hvis luften er lidt tordenagtig, så slå ikke lejr på stedets højeste punkt, man skulle jo nødigt friste lynet. Fjern grankogler, hvor teltet skal være, og skulle der være nogle hårde rødder, der stikker op, kan du lægge lidt smågrene eller mos omkring dem, så de ikke mærkes. Slå teltet op.

Lav pladsen “tjekket” – det betaler sig
Læg underlag og soveting ind i teltet, og hvis det er oppustelige underlag, så pust dem op. Red en dejlig seng, og så er teltet klart. Det er rart at have et helle. Hvem ved, måske bliver det regnvejr. Måske blæser det op. Måske bliver I angrebet af myg eller knoter, eller måske trænger du bare til at være lidt alene og slappe af i kroppen. Hvis I aftaler faste pladser til tingene, fx at lommelygten og toiletposen er i den samme teltlomme, slipper I for at rode rundt i mørket efter dem. Ryd op, inden I går i seng. Tænk på det som en gave til dig selv, for det er så dejligt at stå op til en tjekket lejrplads. Om natten kan det blæse op eller regne alt det, det vil, du har lukket alle tasker og kasser og stillet dem tørt, så du kan jo bare sove videre og nyde lyden af regnen, der rammer teltdugen.

Hvordan finder man en god lejrplads, hvis man gerne vil være alene? Hvad skal man kigge efter?
På denne lille life-talk, viser vi en af vores lejrpladser.